lördag 29 december 2012

inspiration nyår


Fryst champagne doppade i silverskedar
Snart är det nytt år igen,
det går så fort nu tycker jag, och det händer så mycket i våra liv..  Detta året kommer att bli ett händelserikt år med jobb, karriär :) barnen som börjar på ny förskola , även för minstingen som ska skolas in, kommer att bli svårt som vanligt... Han är ju mammas kelgris..:)
och så klart fortsättning av renovering av vårat hus,
 har kommit en bra bit på väg..
så roligt att se det färdiga resultatet.
Planer smids inför bröllopet..
Ja det kommer att bli spännande år tror jag.



På nyår , kommer vi att fira hemma i år med min syster och hennes familj, så mycket meny tankar nu..
Nu ska jag ställa tillbaka barnens lek hurts som jag målade för en timme sen , med alla dess leksaker..

Sleep well..
possen

torsdag 20 december 2012

Önskelistan

Åh dessa skönheter,  har alltid haft en förkärlek till ridstövlar,  eftersom jag gillar hästar och ridsport, finaste hästen som jag fick sälja pga.  att jag inte hann med efter fått barn.. kanske tar jag upp det när dem är lite större igen, man kan nog inte vara utan dem helt. Saknar det ibland..  Men
Dessa stövlarna står högst på önskelistan just nu., hittade dem på Creative Lounge, och märket e förstås Frey boots .. Visst e dem snygga  :)
 KRAM PÅ ER

måndag 17 december 2012

Vårat badrum

Go kväll här kommer lite bilder i från vårat nyrenoverade badrum, nästan klart, men lite fix och knåp kvar, tanken var att få in lite fransk romantiklyx  i gammal stil, lite marockanskt, en lykta över toaletten ska jag försöka hitta, i just marockanskt stil , kakel på golv och dusch går i sandfärger, vita toner, på väggen vitt, blandare går i mässing, våran kökskommod blev en tvättkommod i stället , där vi målade skivan och satt ner en porslin ho i från Hafa. Badrumsspegeln är ett antik fynd som jag haft i många år, passade nu perfekt för vårat  badrum. Ett litet titthåls fönster i duschen med lite marockansk känsla. Spottar i taket som du kan reglera ljuset till den mys faktor du vill ha.. Handukar i från Ralph Lauren.

Annars har jag möblerat biblioteket och lekrummet idag...phu, vill få färdigt allt på en gång.. Det finns att göra.. Nu ska jag mysa en stund med barnen innan läggdags,
Ta hand om varandra..<3
badkar Hafa med tassar i mässing


Hafa  porslin fat
och blandare i mässing

vas/una

tvålfat i från la france, medicinflaska

Tvättkommod
badrumsspegeln


söndag 16 december 2012

tjolaholms slott

bonusbild i från allmogebyn nedanför tjolaholms slott
i veckan som varit 
har vi varit på mini semester med julbord och övernattning i Allmogebyn, med barnens gudmor och mormor och morfar. Helt fantastiskt julbord, rekommenderar jag starkt, vi brukar annars vara på Salt och sill på Klädesholmen , men eftersom vi har tankar att gifta oss på slottet , blev det ett fint tilfälle att se mer av slottet, vi fick även träffa en bröllops kordinator dagen efter,  och vips så fick vi vårat datum:)
02142014 , så spännande.. Nu är det bara att tänka om lite i bröllopsklänning tänk , som egentligen var  
mer en strandklänning, det är bara att leta på.     Snart är det jul med Ernst på tv som måste ses , behöver lite inspiration till julen, som vi firar i vårar nya hus i år tillsammans med fina stora familia.



Go Kväller på er, så roligt att vara tilbaks , kunde inte låta bli att skriva liten snutt till..;)

kärt återseende

Hej gud vad längesen det var , jätte kul att vara här igen, ny dator , laptop mr .mac. Tack fina Roger :), det har hänt en del, vi har flyttat, renoverat och grejat, jätte spännande, planering  inför vårat bröllop år 2014 på alla hjärtans dag blir det , så nu är datumet satt.. iyppe..
så många bollar i luften, jag börjar också jobba from, nästa år, kommer berätta mer om det lite senare..I dag ska jag och barnen tjuvstarta att klä granen, våran fina ädelgran som kom in igår..
Liv 3 år i vårt fina nya hus

Olle 14 månader i vårt nya hus
Sen har vi också en liten plast gran som redan är klädd, Livs och Olles lilla gran..du ser den här..
ha en jätte bra dag så hörs vi snart igen..puss och kram

fredag 10 augusti 2012

sötaste john blund lampan...


God Natt mina prinsar och prinssesor of Wales..som jag brukar säga till mina sötnottar:)
Barnen fyller snart år och fick syn på denna fina nattlampa hos Julias vita drömmar, såklrt fick dom varsin kanin lampa, hon har så mycket fina saker..:) Barnen fick även nya pyamaser i finaste ekologisk bomull , såna som bara blir goare desto mer man använder dem, märket är Cotton & Button och också inköpta hos Julia..




Bilderna är lånade av http : Julias Vita drömmar 

 Sov gott <3

onsdag 8 augusti 2012

Vintage smycken By Berntsdotter Autum 2012

Armband Vintage Fairytale

Armband Vintage Fairytale

Halsband Vintage Fairytale

Armband Vintage Fairytale

Hårsmycke Vintage Feathers

Bröllops tiaror/ diadem Vintage Dream
Här kommer en liten samling av mina kollektioner under året , finns att köpa på Villa Berga och Studio Kalufs i stenungsund

måndag 6 augusti 2012

Måndag






 Hej fina dag :) i dag har det regnat och regnat , vi har bara myst och bara varit :)
Ätit goda gamla gäddan, av recept i från min favorit mormor,som jag åt som barn... Men den blir aldrig som min mormors.. Men det verkar som jag fick gdkänt här hemma;).
Stora kramen i från oss

lördag 4 augusti 2012

Glad helg, med familj och goa vänner

Gammal syltburk med plockade strandstenar

Vackra dillkronor i bukett
Helgen tillbringas med goda vänner och familj <3
och ett liten smygstart på kräftpremiären...Ha en go Helg Kramar Therese


Våran syrsa i från La Paris


trädgårds grodan i från Paris

torsdag 2 augusti 2012

Free people


Underbart hårsmycke..




Hej alla fina :). Kommer med lite tips i från en jätte fin hemsida  Free people , har så underbara kläder lite bohemiskt chict som jag har en förkärlek till<3.. Finns även schyssta denmin plagg , jeansen och hängselbyxorna är många av favoriterna..Ett mycket sevärt titt in och mycket inspiration och härligt ha begär:)


xoxo ;)

tisdag 31 juli 2012

Husvisning



Hej i dag har vi visning i huset till försäljning,  känns lite konstigt men det blir väl ändå jätte bra tillslut. <3 färska blommor och putsade bänkar och rent och snyggt är det här, jag och barnen åker en trip till kusin Evelin och bästa syster på besök hela dagen..:)..

Kramen :)

måndag 30 juli 2012

Måndag



Måndag i dag har vi gjort mest inget ting, bara myst, behövligt i bland, jo lite verk på min systers baby mobil som  är igång, snart blir jag moster igen till en liten kille<3.. så ljuvligt.. I dag lyxade vi till det med lite vanilj glass och stooora blåbär..mums.
 KRAM PÅ ER SÅ HÖRS VI..

lördag 28 juli 2012

Bröllops tips Vintage


Bara älskar denna såå  jag,  giftermål på stranden barfota denna i från Alice Temperly så klart..


Sagolikt och älvlikt måste vara med också, Gifermål vid ngn sjö i sverige


 Hej fick såklart köpt denna underbara bok häromdagen Vintage Bröllop mode och stilar under 100 år, så passande för lite inspiration till bröllopet..

Här kommer några bilder uttagna ur boken som gav mej inspiration och lite av det jag vill ha ..En stor favorit är Alice Temperley i från storbritanien , hennes stil är bohemiskt förskönat och elegant
En annan är Marchesa också i från Storbritannien känd för sina draperingar och plisseringar i mycket spets och utsmyckningar.<3 Längtar så<3

Love Therese